Čtyři podnapilí cyklisté na silnicích. Jedna z žen měla 4 promile

Čtyři podnapilí cyklisté na silnicích. Jedna z žen měla 4 promile
ilustrační foto PČR

 

Hned čtyři opilé cyklisty lapili v noci na neděli policisté v prostějovském regionu. Jedna z žen měla v dechu přes 4 promile.

Dne 22. srpna, krátce před dvaadvacátou hodinou v obci Brodek u Prostějova na sebe vrávoravou jízdou upozornili dva cyklisté. Ženě z Brodku u Prostějova policisté naměřili hodnotu 0,63 ‰ alkoholu v dechu, zatímco muži z Prostějova 1,34 ‰ alkoholu v dechu. Oba shodně uvedli, že před jízdou požili víno. Muž k vínu přidal ještě odlivku destilátu.

Neuběhly ani 3 hodiny a po půlnoci kontrolovali policisté cyklistu v obci Klenovice na Hané. Dvaadvacetiletý muž z Němčicka se podrobil dechové zkoušce a jejím výsledkem byla hodnota 1,84 ‰ alkoholu v dechu. Dle svých slov užil mladík před jízdou 4 půllitry 11° piva a 6 odlivek destilátu.

Vrávoravou jízdou za využití celé šířky vozovky na sebe upozornila další opilá cyklistka. Stalo se tak ve 4:20 hodin mezi obcí Víceměřice a městem Němčice nad Hanou. "Třiatřicetileté cyklistce z Němčicka policisté dechovou zkouškou zjistili hodnotu 4,08 ‰ alkoholu v dechu. Žena přiznala, že od večera vypila dva litry vína," konstatoval policejní mluvčí František Kořínek.

Všechny uvedené případy byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu k dořešení a cyklistům byla zakázána další jízda. (red)

Poslat nový komentář