Pohřešovaná dívenka se našla. Okolnosti návratu jsou zahaleny nejasnostmi

Pohřešovaná dívenka se našla. Okolnosti návratu jsou zahaleny nejasnostmi
Foto FB Alena Všetečková

V neděli PvNovinky uveřejnily výzvu týkající se pohřešované bezmála 15leté dívky. Ta se ten sám den v podvečer vrátila domů. Podle její matky mělo dívčino zmizení dva důvody.

Zapomněla se u kamarádů a neznámý muž jí prý zapálil vlasy.
„Dcera odešla za kamarády, dívali se na film a usnuli. Druhý den se probudila pozdě odpoledne a už se údajně bála jít domů, tak se rozhodla ještě zůstat. Když jí jeden z kamarádů ukázal vaši touhu mi pomoci s hledáním, začala sbírat odvahu na to jít domů,“ svěřila se dívčina matka na FB s tím, že dcera nikdy předtím domů nepřišla pozdě. Domů vyrazila okolo deváté hodiny, jenže její cestu přerušil incident s mužem v šedivé bundě a černých kalhotách. „Zapálil jí vlasy, tak se prý v šoku plácala po hlavě a utíkala se schovat za trafiku, kde byla cca dvě hodiny. Když se ujistila, že ten muž zmizel, vyrazila domů,“ dodala matka, která se netají tím, že při spatření dcery byla nesmírně šťastná. Incident se zapálením vlasů šly nahlásit na policii. „Děkuji všem za pomoc,“ dodala.
Na celou událost se PvNovinky informovaly u Policie ČR. „ Včera jsme obdrželi oznámení od ženy, že pohřešuje svou dceru. Ještě včera, v nočních hodinách, se oznamovatelka na policejní služebnu dostavila znovu i se svou dcerou a proto bylo pátrání po dívce ukončeno,“ sdělil redakci policejní mluvčí František Kořínek. „Dívka uvedla, že na ní nebylo spácháno protiprávní jednání a nevrátit se domů bylo její svobodné rozhodnutí,“ doplnil.
Za celou kauzou tedy podle všeho stál dívčin strach z pozdního návratu domů. (ber)

Poslat nový komentář