Lupiči měli hody

Lupiči měli hody
ilustrační foto

Tři případy vloupání řeší policisté na Prostějovsku. Zloději si z rodinných domů a firmy odnesli kořist za 600 tisíc korun.

V pátek 30. října v době od 8:30 do 14:25 hodin se dosud neznámý pachatel vloupal do novostavby rodinného domu na Prostějovsku. Do domu pachatel vnikl po násilném překonání okna v zadní části objektu. „Poté celý dům prohledal a odcizil z něho finanční hotovost 50 tisíc korun a elektroniku a elektrické ruční nářadí v hodnotě více než 50 tisíc korun. Celkem tak poškozením a odcizením věcí pachatel majiteli způsobil škodu v celkové výši 106 700 korun,“ popsal první případ policejní mluvčí František Kořínek.
Z přečinů porušování domovní svobody a krádež je podezřelý zloděj, který se v době od pátku do neděle vloupal do rodinného domu v obci na Prostějovsku. Pachatel nejprve po přelezení brány v oplocení pronikl na pozemek u domu a následně po násilném překonání okna v přízemí i do domu. Celý dům prohledal a odcizil z něho ruční nářadí a příruční trezor se šperky, cestovními doklady, vkladními knížkami a finanční hotovostí ve výši 800 euro a 200 amerických dolarů. Majitelce věcí tak pachatel způsobil škodu v předběžně vyčíslené výši 185 900 korun. „V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům obou skutků trest odnětí svobody až na 5 let,“ dodal Kořínek.
Přes noc z 29. na 30. října 2015 se další zloděj vloupal do kanceláře výrobní firmy v centru města Prostějov. „Po vypáčení vstupních dveří pachatel vnikl do kanceláře, tu prohledal a odcizil z ní obálku s finanční hotovostí ve výši 290 tisíc korun. Škoda na poškozených dveřích nebyla dosud vyčíslena,“ konstatoval Kořínek s tím, že i tomuto pachateli hrozí za přečin krádež trest odnětí svobody až na 5 let. (red)

Poslat nový komentář