Zabiju tě, vyhrožoval seniorce a škrtil ji

Zabiju tě, vyhrožoval seniorce a škrtil ji
ilustrační foto

V pátek 13. listopadu 2015 v době krátce po poledni napadl sedmatřicetiletý muž svou čtyřiaosmdesátiletou příbuznou v jejím bydlišti v obci na Prostějovsku. Po hádce ženu uchopil zezadu pod krkem a začal ji škrtit. Nejméně dvakrát ji udeřil pěstí do hlavy a vyhrožoval jí zabitím.

„Muž seniorku nakonec pustil, čehož ona využila a utekla k sousedce,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím že ke zranění ženy nedošlo. Při následné dechové zkoušce policisté u muže změřili hodnotu 0,62 ‰ alkoholu v dechu. „Proti agresorovi je v současnosti vedeno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení pachateli za přečin nebezpečné vyhrožování hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ informoval Kořínek.
Policisté se ale s násilníkem setkali znovu, přibližně hodinu po půlnoci v noci z pátku na sobotu 14. listopadu. „Muž neoprávněně vnikl do technické místnosti stejného domu svých příbuzných. V místnosti následně usnul a v ranních hodinách zde byl přivolanými policisty zadržen,“ dodal mluvčí. Tím je pachatel podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

Poslat nový komentář