Státní žalobkyně obžalovala mladíka z Prostějovska z vraždy prarodičů

Státní žalobkyně obžalovala mladíka z Prostějovska z vraždy prarodičů
ilustrační foto PČR

PvNovinky již několikrát informovaly o tragedii, která se 18. června odehrála v nedalekém Tovačově. Vrahem staršího manželského páru je 24letý T.F. z Prostějovska, který svoje prarodiče ubodal. Nyní ho státní žalobkyně obžalovala z dvojnásobné vraždy.

Čtyřiasedmdesátiletého muže a o dva roky mladší ženu zabil velmi surovým způsobem. Policii kontaktovali sousedé, kterým přišlo podezřelé, že ani jednoho z dvojice seniorů celý den neviděli. Podezřelého mladíka, který je vnukem obětí, policisté dopadli následující noc a následující den jej obvinili. Od té doby je ve vazbě.
Podle policistů byly motivem činu mládence, kterého policejní složky hledaly i v Prostějově, rodinné neshody. "Obžaloba byla podána ke Krajskému soudu v Olomouci. Je to pro dva trestné činy a jedním z nich je vražda," řekla dnes ČTK státní zástupkyně olomouckého krajského státního zastupitelství Alice Ondrášková. Mladíkovi hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný doživotní trest.
Případ dvojnásobné vraždy kriminalisté v Olomouckém kraji naposledy vyšetřovali v roce 2009 v Přerově. Případ manželů, jejichž těla se stále nenašla, není dosud vyřešen. Z dvojnásobné vraždy byl obžalován syn zavražděného a jeho matka, která později zemřela. Krajský soud muže opětovně zprostil obžaloby, případ leží na základě odvolání již od února u olomouckého vrchního soudu. (ber)

Poslat nový komentář