Za havárií dvou cyklistů je zřejmě alkohol

Za havárií dvou cyklistů je zřejmě alkohol
ilustrační foto
Další fotky: 
Za havárií dvou cyklistů je zřejmě alkohol
Za havárií dvou cyklistů je zřejmě alkohol

Zřejmě alkohol stál za nehodami dvou cyklistů, ke kterým došlo v úterý kolem šesté hodiny odpoledne na Prostějovsku. V prvním případě havarovala opilá seniorka, v druhém třiadvacetiletý mládenec, kterého srazilo osobní auto.

Jednasedmdesátiletá cyklistka havarovala krátce před 18 hodinou v Barákově ulici v Prostějově. Žena nezvládla řízení jízdního kola a upadla na komunikaci. Na místo přivolaní policisté u ženy provedenou dechovou zkouškou zjistili hodnotu 1,09 ‰ alkoholu v dechu,“ popsal první nehodu policejní mluvčí František Kořínek.

Již za 25 minut policisté vyráželi k další nehodě cyklisty. Tentokrát se jednalo o třiadvacetiletého muže, který jel po silnici z Prostějova do Bedihoště. „Na rovném a přehledném úseku z dosud přesně nezjištěných příčin najel náhle do středu vozovky v době, kdy za ním jelo osobní vozidlo značky Škoda. Protože jízdní kolo nebylo řádně vybaveno pro jízdu za snížené viditelnosti, zahlédl sedmapadesátiletý řidič cyklistu až na poslední chvíli a i přes prudký vyhýbací manévr nedokázal srážce zabránit,“ uvedl k druhé nehodě Kořínek. Při střetu došlo ke hmotné škodě na vozidle i jízdním kole, která byla předběžně vyčíslena na 5 500 korun. U řidiče automobilu ovlivnění alkoholem policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Cyklista, který jevil známky podnapilosti, se zkoušce podrobit odmítl.

„Při nehodách nedošlo ke zranění osob a jejich příčiny, okolnosti i míra zavinění jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování,“ dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář