Aktualizujeme: Na Raisově poškodil vandal šestnáct aut! Majitelé, hlaste se policii!

Aktualizujeme: Na Raisově poškodil vandal šestnáct aut! Majitelé, hlaste se policii!
Foto čtenářka Marie

Vozidla odstavená v Raisově a Olivetského ulici v Prostějově se stala terčem útoku vandala. Poškodil jich celkem šestnáct. Majitelé by měli kontaktovat Policii ČR.

"Vandalové zde řádili už po několikáté za posledního půl roku. Když jsem ráno zjistila, že tentokrát se jedná i o mé auto, volala jsem na městskou policii. Tam mi řekli, že o tom už ví, že pachatele v noci dopadli a mám si zavolat na obvodní oddělení PČR na Újezdě," popsala redakci paní Marie. Policisté jí sdělili, že všechny majitele poškozených aut budou kontaktovat. "Pro ulehčení práce by ale majitelé aut zavolat sami a nahlásit SPZ , telefon a jméno," dodala paní Marie.

K případu se vyjádřila i Policie ČR: "Prověřujeme případ poškození několika aut v lokalitě ulic Jana Olivetského a Stanislava Manharda v Prostějově, ke kterému došlo dnes po čtvrté hodině ráno. Bezprostředně po činu jsme v okolních ulicích zjistili pohyb několika osob. V současnosti z tohoto činu podezíráme dva muže. Aktuálně evidujeme celkem 12 poškozených automobilů a většinou se jedná o poškození zpětných zrcátek. Přesná výše způsobené škody nebyla ještě vyčíslena," sdělil dnes odpoledne redakci policejní mluvčí František Kořínek s tím, že na dopadení vandalů spolupracovali policisté s městskými strážníky.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachatelům za přečin poškození cizí věci trest odnětí svobody až na jeden rok. (red)

Poslat nový komentář