Aktualizujeme: Mladý muž napadl otce a dědečka. Skončil ve vazbě

Aktualizujeme: Mladý muž napadl otce a dědečka. Skončil ve vazbě
ilustrační foto PČR

Vykázání ze společné domácnosti na Prostějovsku den ode dne přibývá. Jen v březnu jich bylo pět. Tím zatím posledním vykázaným je 25letý muž z obce na Prostějovsku, který 28. března verbálně a fyzicky napadl otce a dědečka. Skončil ve vazbě.

Pětadvacetiletý muž ve společném obydlí napadl svého otce a dědu. Ke zranění osob při napadení nedošlo. Přivolaní policisté šetřením zjistili, že byly naplněny znaky domácího násilí a využili svého zákonného oprávnění a z důvodu ochrany ohrožených osob násilníka z domu na dobu deseti dní vykázali," konstatoval tehdy policejní mluvčí František Kořínek. 

"Násilník byl 28. března zadržen a umístěn v policejní cele. Včera, krátce před čtrnáctou hodinou, byl ve zjednodušeném řízení postaven před soud, který rozhodl o jeho umístění do Vazební věznice v Olomouci, kam byl dopraven v 15 hodin," doplnil dnes mluvčí. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování a přečinu výtržnictví, za které mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

V letošním roce je to již druhý případ obvodního oddělení Prostějov 2, ve kterém byla vykázaná násilná osoba pro své protiprávní jednání umístěna do vazby. (ber)

 

 

Poslat nový komentář