Stařenka odešla včera z domova. Nevrátila se. Neviděli jste ji?

Stařenka odešla včera z domova. Nevrátila se. Neviděli jste ji?
Foto PČR

Po 82leté Marii Novákové z Liboše u Štěpánova pátrá rodina, policisté i hasiči. Dosud bezúspěšně. 

„Pohřešovaná seniorka měla odejít z místa svého trvalého bydliště v neděli s ráno po sedmé hodině směrem ke své rodině žijící ve stejné obci, kde však nedošla. Do této chvíle se domů nevrátila,“ informovala policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Seniorka je psychicky nemocná, mohla by na první pohled působit zmateně. Chodí sama, bez hole. Je vysoká kolem 160cm, váží asi 70 kilogramů. Má bíle vlasy po ramena. V době odchodu z domova měla oblečené zelené tepláky, blíže nezjištěný svetr a na nohách obuté kárované kotníkové papuče. Na hlavě mohla mít šátek. Pravidelné léky neužívá.

Policisté ve spolupráci s SDH Liboš a SDH Štěpánov pátrali v místě bydliště a blízkém okolí obce Liboš. Přestože bylo pohřešování vyhlášeno také místním rozhlasem v okolních obcích, seniorka nebyla do této chvíle nalezena. Nyní probíhá pátrání za pomocí policejního vrtulníku.

„Prosíme občany, kteří pohřešovanou seniorku někde viděli nebo ví, kde se zdržuje, aby ihned kontaktovali nejbližší policejní služebnu ČR, nebo volali na linku 158,“ dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář