V opilosti napadl družku, pak chtěl skočit pod vlak

V opilosti napadl družku, pak chtěl skočit pod vlak
ilustrační foto

V neděli 19. června před jedenáctou hodinou dopoledne obdrželi policisté oznámení o fyzickém napadení ženy v obci na Prostějovsku. Na místo byla vyslána hlídka obvodního oddělení Prostějov 2. Policisté na místě zjistili čtyřiačtyřicetiletou ženu s viditelným zraněním levého oka. Byla na mol, stejně jako její druh, který jí zranění způsobil.

"Při podávání vysvětlení žena jevila známky silné podnapilosti, v dechu měla 3,54 ‰ alkoholu. Vzhledem k takto vysoké hladině alkoholu měla problémy s artikulací, policistům se ale podařilo zjistit, že měla být napadena svým druhem, patrně ze žárlivosti. Zraněné ženě policisté na místo přivolali sanitku, která ji k ošetření převezla do prostějovské nemocnice," popsal počátek zásahu policejní mluvčí František Kořínek. 

Následně policisté začali pátrat po údajném útočníkovi, kterého nalezli u nedalekého železničního přejezdu. Napadení přítelkyně popřel. "Devětapadesátiletý muž policistům sdělil, že ho již nebaví život a proto se chystá skočit pod vlak. Od svého úmyslu neupustil ani v přítomnosti policistů, proto ho odvezli k vystřízlivění a umístili do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci," dodal Kořínek s tím, že muž měl v dechu 2,08 ‰. Napadení ženy eviduje policie jako podezření z přestupku proti občanskému soužití. V případě prokázání viny za něj  může správní orgán uložit pokutu až do výše 20 tisíc korun. (red)

Poslat nový komentář