Policisté zachránili dva lidské životy!

Policisté zachránili dva lidské životy!
Foto PČR

Ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Tomáš Landsfeld vyslovil poděkování za projevení osobní statečnosti dvěma policistům z Obvodního oddělení Litovel, Josefu Brisudovi a Petru Grusovi. Z hořícího domu v Litovli zachránili dvě ženy.

25. června 2016 krátce po 2. hodině ranní přijali policisté oznámení o požáru rodinného domu v Kollárově ulici v Litovli. Po příjezdu k domu policisté zjistili, že z jednoho z oken vystupuje hustý dým a v druhém byly vidět plameny. Oznamovatel, který čekal na policisty, uvedl, že v domě bydlí pět osob, ale neví, kolik se jich v domě nachází. „Policisté se okamžitě se pokusili hlasitým křikem navázat kontakt s obyvateli, nikdo se ale neozýval. Josef Brisuda společně s dobrovolným hasičem, který přiběhl k požáru, bez zaváhání a jakýchkoliv ochranných prostředků vstoupili otevřeným oknem do domu. Druhý z policistů Petr Grus přinesl vodu z protějšího rybníka a hasicí přístroj ze služebního vozidla, kterým se mu pouze částečně podařilo uhasit ohnisko požáru. V domě se vzhledem k silnému dýmu nedalo orientovat a bez ochranných prostředků ani dýchat. Ze zadní části domu však bylo slyšet chroptění, proto se policista společně s dobrovolným hasičem opakovaně vraceli do hořícího prostoru až do doby, než našli ženu, která byla již v bezvědomí. Společně ženu vytáhli otevřeným oknem před dům a poskytli jí první pomoc,“ popsala začátek policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté dům stále prohledávali a po chvíli se jim podařilo najít další ženu, která se nacházela v přímém ohrožení života. Obě zraněné si převzala záchranka. V domě byl následně nalezen mladý muž, bohužel už bez známek života.

Za záchranu dvou lidí, bez ohledu na fakt, že byly ohroženy jejich vlastní životy, si policisté vysloužili poděkování krajského ředitele. (red)

 

Poslat nový komentář