Ublížení na zdraví a výtržnictví vynese až tři roky za katrem

Ublížení na zdraví a výtržnictví vynese až tři roky za katrem
ilustrační foto

Z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví podezírají koničtí policisté sedmatřicetiletého muže z Konicka. Těchto skutků se měl dopustit tím, že ve dvou případech ve venkovním prostoru v obci na Konicku fyzicky napadl dva muže. 

"V prvním případě dne 9. září v 19 hodin byla důvodem slovní rozepře kvůli stokorunovému dluhu. Jednapadesátiletý muž mu měl odmítnout vrátit tuto částku, což ho vyprovokovalo k tomu, že ho uchopil za oděv a zacloumal s ním. Následkem toho oba upadli na komunikaci, přičemž si starší muž způsobil zranění," popsal první událost policejní mluvčí František Kořínek. 

Ke druhému případu došlo před devatenáctou hodinou dne 1. října. Podezřelý měl před hostincem fyzicky napadnout dvaasedmdesátiletého muže a způsobit mu zranění s omezením běžného způsobu života na dobu přesahující jeden měsíc.

"Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému muži za přečin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," dodal mluvčí. (red)

Ilustrační foto PČR 

Poslat nový komentář