V hlavní roli nůž a přepadení. Opět!

V hlavní roli nůž a přepadení. Opět!
ilustrační foto PČR

Včera otřásl nejen Českou republikou případ napadení tenistky Petry Kvitové, kterou v jejím vlastním bytě pořezal zatím neznámý útočník nožem. V Prostějově se ale útočník s nožem v ruce objevil již 16. prosince. Přepadl obsluhu baru ve Svatoplukově ulici v Prostějově. Jiný loupežník se pokusil ve stejný den okrást ve Smetanových sadech ženu. Ta se ale ubránila. 

K přepadení baru mělo dojít 16. prosince krátce před dvaadvacátou hodinou. "Žena útočníkovi pod pohrůžkou vydala finanční hotovost ve výši několika tisíc korun. V současné době ve věci probíhá prověřování pro podezření ze zvlášť závažného zločinu loupež, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let," potvrdil první informaci policejní mluvčí František Kořínek s tím, že vzhledem k probíhajícímu prověřování další informace nyní poskytovat nelze.

Téhož dne krátce před sedmou hodinou ráno se ve Smetanových sadech v Prostějově postavil ženě do cesty neznámý muž a požadoval po ní, bez pohrůžky použití násilí či nože, peněženku. "Žena proti muži použila pepřový sprej a z místa utekla. Útočník z místa odešel neznámo kam. Ke zranění ani škodě na majetku u napadené ženy nedošlo. V tomto případě se jedná o podezření z přestupku proti majetku, který šetří policisté z obvodního oddělení Prostějov 1," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář