Napadl matku i bratra. Byl vykázán a skončil na záchytce

Napadl matku i bratra. Byl vykázán a skončil na záchytce
ilustrační foto

Dne 24. prosince kolem patnácté hodiny v obci na Konicku napadl jednatřicetiletý muž svou matku. Fyzickému útoku předcházela hádka. Matky se zastal bratr útočníka, a proto byl napaden také. Skončil na záchytce a hrozí mu vězení. 

"Na místo byli přivoláni policisté, kteří zjistili, že k útoku došlo mezi osobami blízkými ve společné domácnosti a že se zdaleka nejedná o první takový případ. Agresívní útoky muže policisté opakovaně řešili již v minulosti. Provedeným šetřením policisté zjistili, že jednání muže vykazuje znaky domácího násilí a proto využili své zákonné oprávnění a útočníka ze společné domácnosti a bezprostředního okolí domu na dobu deseti dní vykázali. Pro své jednání je muž nyní podezřelý z přestupku proti občanskému soužití," informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Přestože byl muž o podmínkách vykázání náležitě poučen, ještě týž den je opakovaně porušil a třikrát se do domu vrátil. Z důvodu ochrany ohrožených osob byl proto policisty zajištěn. Protože jevil známky silné podnapilosti, byl i přes odmítnutí dechové zkoušky následně k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. "Pro porušení podmínek vykázání ze společné domácnosti je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," dodal mluvčí. (red)

Ilustrační foto PČR

Poslat nový komentář