Pachatel tří prosincových loupeží byl dopaden. Hrozí mu až deset let

Pachatel tří prosincových loupeží byl dopaden. Hrozí mu až deset let
ilustrační foto

Jak PvNovinky informovaly, došlo v minulých dnech v Prostějově k loupežným přepadením. Pachatele policisté dopadli. Na soud čeká ve vazbě.

"V pátek 16. prosince krátce před dvaadvacátou hodinou došlo v baru ve Svatoplukově ulici v Prostějově k loupežnému přepadení. Přepadená servírka pachateli pod pohrůžkou nožem vydala peněženku s denní tržbou ve výši téměř 18 tisíc korun.

K dalším dvěma loupežným přepadením došlo ve středu 21. prosince 2016 odpoledne v barech v ulicích Dolní a Plumlovské v Prostějově. Také zde pachatel po obsluze pod pohrůžkou nožem požadoval vydání finanční hotovosti. "V prvním případě se ve čtrnáct hodin v baru v Dolní ulici takto zmocnil tzv. číšnického fleku s finanční hotovostí bezmála 1 tisíc korun. Po činu pachatel z provozovny utekl, ale byl pronásledován poškozeným. Na útěku směrem k ulici Újezd pronásledovaný pachatel peněženku i s hotovostí zahodil, ale podařilo se mu utéct," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. 

K poslednímu z uvedených loupežných přepadení došlo o dvě hodiny později v baru v Plumlovské ulici. Také zde servírka pod pohrůžkou nožem ze strachu vydala finanční hotovost. V tomto případě šlo o částku přesahující 8 tisíc korun. Pachatel z místa činu opět utekl.

Případem se již od prvního skutku zabývají prostějovští kriminalisté." Pachatele se policistům za vydatné pomoci pracovníka ostrahy baru podařilo zadržet v baru v Krasické ulici v Prostějově, nedlouho po poslední loupeži. Provedeným šetřením a na základě zajištěných stop a zjištěných poznatků se kriminalistům ještě týž den podařilo prokázat, že zadržený jednadvacetiletý muž se dopustil všech tří uvedených loupežných přepadení. Na základě předložených důkazů se muž k činům poté doznal," informoval Kořínek. 

Dalším šetřením se kriminalistům podařilo zadrženého muže ustanovit jako pachatele krádeže ze dne 8. prosince 2016. V tento den ve večerních hodinách měl v jedné z prostějovských restaurací ze stolu odcizit obálku s finanční hotovostí 12 tisíc korun. Také k tomuto činu se pachatel doznal.

Následující den (22. prosince) si pachatel z rukou kriminalistů převzal sdělení obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež a přečinu krádež. Za ty mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

V průběhu vyšetřování se ukázalo, že obviněný muž byl počátkem letošního roku za obdobnou trestnou činnost Krajským soudem v Olomouci pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem.

Z důvodu zabránění další trestné činnosti pachatele a z obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání, podali kriminalisté podnět na jeho vzetí do vazby. Ten soudce Okresního soudu v Prostějově akceptoval a rozhodl o umístění obviněného do vazby," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář