Pozor na "elektrárenského" podvodníka!

Pozor na "elektrárenského" podvodníka!
ilustrační foto ds-pv.cz

Do redakce došlo dnes odpoledne upozornění od jednoho z našich čtenářů. Varuje před mužem, který dnes v Kostelecké ulici navštívil v bytě seniora s tím, že mu chce vrátit přeplatek za elektrickou energii.

„Dovolte, abych upozornil na osobu (možná jde o organizovanou skupinu osob), která obchází zejména lidi staršího věku pod záminkou např. řešení smluvních pokut distributorů elektrické energie, vracení přeplatku na zdravotním pojištění atd. Kreativita osoby je jistě bezbřehá. Dnes dopoledne se taková osoba objevila v panelovém domě pro sociálně slabší občany a pro důchodce na Kostelecké 17 — pod záminkou vracení přeplatku právě na zdravotním pojištění kontaktovala osobně jednoho ze starších obyvatel. Měla údajně vracet tři tisíce korun, v hotovosti měla však čtyři. Tedy potřebovala tisíc korun na vrácení. Bohužel kontaktované osobě nedošlo, že se jedná o naprostý nesmysl. Naštěstí se nic nestalo,“ varuje čtenář.

Šlo o spíše mladšího tmavovlasého muže ve věku 30 až 35 let, který se představil jako Pospíšil. Na sobě měl šedivou bundu, jeansy, v rukou dokumenty.

Policii čtenář nekontaktoval, nejednalo se o jeho rodinného příslušníka. Učinila tak redakce PvN, která poznatek zaslala Městské policii Prostějov.

Varujte proto své příbuzné a známé staršího věku! V případě takové návštěvy okamžitě kontaktujte MP Prostějov na lince 156. (red)

 

Poslat nový komentář