Hyenismus! Podvodníci využívají zhlédnuté úmrtní parte!

Hyenismus! Podvodníci využívají zhlédnuté úmrtní parte!
ilustrační foto ber

Včera PvNovinky informovaly o podvodníkovi, který se na základě podvodu s vracením zálohy za elektrickou energii pokusil podvést staršího člověka. Redakci se ozval muž, jehož tatínka chtěl okrást další podvodník. A využil k tomu úmrtí manželky.

„Nedávno přišel na adresu dopis na maminku. Bylo tam rukou psáno, ať si táta neprodleně přihlásí energie k jinému dodavateli, že by mohlo dojít k odpojení, protože jsou energie psané na mámu. Ať zavolá na uvedené číslo a domluví si schůzku u pracovníka. Bylo mi to divné, bylo to psané rukou, nikde žádné razítko. Táta jel s dopisem do Olomouce do ČEZu a tam mu řekli, že je to podvod, že energie jsou psané na jeho jméno a oni nic rukou psané neposílají,“ uvedl muž. Podle společnosti takové výzvy zasílají podvodníci, kteří si jméno a adresu zjistí na úmrtním oznámení. Čekají, že se důvěřivý starý člověk chytí.

V tomto případě vše dopadlo dobře. „Naštěstí byly energie psané na tátu a on nám o dopisu řekl,“ dodal muž s tím, že dopis bohužel starý pán zahodil.

Je škoda, že dopis nepředal Policii ČR. Možná by napomohl k odhalení podvodníka. (ber)

Komentáře

Kolik se jich bude vydávat za kontroly kotlů z nařízení vlády. Jak se budou důchodci bránit? Myslel na to někdo z poslanců?

Když táta loni umřel, rozhodla se maminka, že sjednotí dodavatele plynu a elektriky. Tu měla původně od Bohemia Energy. Obratem od nich obdržela vyúčtování s nedoplatkem několika tisíc. Stav elektroměru nezjištěn, prostě stříleli od boku. Synovec naštěstí nafotil elektroměr a vyúčtování jsme reklamovali. A najednou se zjistilo, že máma dostane přeplatek. Lumpové nemusí být jen drobní zlodějíčci, ti největší jsou přímo dodavateli energií...

Prodejci energií. Poslední dobou nejvíc otravní šmejdi. Není to vyloženě podvod, ale nekalé praktiky ano. Těsně za nimi kabelové televize. Šmejdům přes životní pojištění už zákon tipec zatnul, ale na tyhle se trochu zapomnělo. Mně se osvědčilo skopnutí ze schodů.

Poslat nový komentář