Úvěrový podvod vynese až pět let za katrem

Úvěrový podvod vynese až pět let za katrem
ilustrační foto

Z trestného činu úvěrový podvod viní prostějovští kriminalisté tři ženy a dva muže z Prostějovska, Olomoucka a Vyškovska ve věku od 26 do 63 let. Pokusili se okrást banku. 

"Tři obviněné ženy a jeden muž v období od října 2014 do ledna 2015 ve čtyřech jednotlivých případech požádali u bankovní instituce o poskytnutí úvěru v rozmezí od 80 do 450 tisíc korun. Ke svým žádostem přikládali fiktivně vystavené potvrzení o zaměstnání s fiktivním potvrzením příjmu i výplatními páskami od zaměstnavatelů, u kterých však nikdy nepracovali. Druhý z obviněných mužů se při vyřizování žádostí vydával za zástupce zaměstnavatele žadatelů a potvrzoval bance předložené doklady," informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Ze čtyř takto předložených žádostí byla schválena jedna a z požadovaných 400 tisíc korun banka žadatelce vyplatila polovinu. Stanovené splátky úvěru žena dosud řádně platí. V ostatních třech případech byly žádosti vzhledem k podezření z předložení padělaných dokumentů zamítnuty a úvěry vyplaceny nebyly. Celkem obvinění žádali o poskytnutí úvěrů v souhrnné výši 1 milion a 370 tisíc korun.

"V případě odsouzení obviněným za přečin úvěrový podvod hrozí trest odnětí svobody až na 5 let," dodal mluvčí. (red)

Ilustrační foto ber

Poslat nový komentář