Drogy údajně neužil rok. Bude vysvětlovat

Drogy údajně neužil rok. Bude vysvětlovat
ilustrační foto

Včera před šestnáctou hodinou na silnici mezi obcemi Prostějov a Mostkovice kontrolovali policisté z obvodního oddělení v Plumlově pětatřicetiletého cyklistu, o kterém v rámci své osobní znalosti věděli, že již v minulosti byl řešen pro jízdu pod vlivem alkoholu či drog. 

Po negativní dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu u muže dále provedli orientační zkoušku na přítomnost jiných návykových látek. Tou byla zjištěna přítomnost látek amphetamin/metamphetamin. "Muž s výsledkem testu nesouhlasil a uvedl, že drogu užil naposledy před jedním rokem. Výzvu k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření však odmítl. Další jízdu policisté muži zakázali," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Nyní je pro své jednání podezřelý ze spáchání přestupků podle zákona o silničním provozu. Pro podezření z jízdy pod vlivem jiné návykové látky mu hrozí pokuta v rozmezí od 2 500 do 20 tisíc korun. "Odmítnutím podrobení se odbornému lékařskému vyšetření se dopustil přestupku, za který mu hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun. Věc bude k dořešení předána příslušnému správnímu orgánu," dodal mluvčí. (red)

Ilustrační foto PČR

Poslat nový komentář