Šedesátiletého muže nejspíš zavraždil osmnáctiletý mladík

Šedesátiletého muže nejspíš zavraždil osmnáctiletý mladík
ilustrační foto

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje vyšetřují násilný trestný čin, ke kterému mělo dojít počátkem tohoto týdne v Přerově.

V pondělí 6. 2. 2017 přijali přerovští policisté oznámení, že se v jednom z bytů obytného domu v Přerově nachází starší muž, který nejeví známky života. Na místo přivolaný lékař konstatoval smrt a nevyloučil cizí zavinění. Následná nařízená soudní pitva potvrdila, že šedesátiletý muž skutečně zemřel násilnou smrtí.

Případ si na místě převzali krajští kriminalisté pro podezření ze závažného zločinu vražda. Kriminalisté ihned zahájili pátrání po neznámém pachateli a podařilo se jim na základě operativní činnosti a po vyhodnocení veškerých dostupných poznatků a informací během 24 hodin zadržet podezřelého muže. "Proti teprve osmnáctiletému mladíkovi bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda a byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pokud muže soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na 18 let," uvedla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Z vyšetřování a provedené pitvy vyplynulo, že muž zemřel na následky několikačetných zranění, které mu způsobil obviněný po předchozí slovní potyčce, kdy jej brutálním způsobem fyzicky napadl. Za násilným jednáním obviněného byl zřejmě osobní spor, svou roli pravděpodobně sehrálo i požití alkoholu před spácháním činu. (red)

Poslat nový komentář