Sražený cyklista a chodkyně. Oba byli zraněni

Sražený cyklista a chodkyně. Oba byli zraněni
ilustrační foto

V pondělí krátce po půl deváté dopoledne došlo na Prostějovsku ke dvěma dopravním nehodám. Při jedné byl zraněn cyklista, při druhé chodkyně.

K první nehodě došlo v Mlýnské ulici v Prostějově. "Pětadvacetiletá řidička osobního automobilu značky Volkswagen při průjezdu levotočivou zatáčkou s vozidlem přejela k levé straně komunikace. Zde se střetla s protijedoucím šedesátiletým cyklistou. Po střetu cyklista upadl na komunikaci a způsobil si zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice," popsal situaci mluvčí policie František Kořínek. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 16 tisíc korun. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

Ve stejnou dobu došlo k obdobné dopravní nehodě v obci na Prostějovsku. "Šestadvacetiletá řidička osobního automobilu značky Kia s vozidlem přejela do protisměru. Zde porazila sedmasedmdesátiletou ženu, která šla ve stejném směru při levé krajnici. Po dopravní nehodě starší žena odmítla pomoc řidičky s tím, že není zraněná. Později však vyhledala lékařské ošetření, které odhalilo, že ke zranění při dopravní nehodě došlo. Policii dopravní nehodu ve večerních hodinách oznámila sama řidička," dodal mluvčí. Výše způsobené hmotné škody byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Alkohol u účastníků nebyl zjišťován z důvodu velkého časového odstupu od nehody.

Příčiny, okolnosti i míra zavinění obou dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář