Opilého mládence policisté vykázali z domu. Skončil na záchytce

Opilého mládence policisté vykázali z domu. Skončil na záchytce
ilustrační foto PČR

Ve čtvrtek 9. března 2017 přijala policie po osmnácté hodině oznámení o verbálním napadání rodičů ze strany opilého devatenáctiletého syna v místě společného bydliště v obci na Prostějovsku. 

"Po příjezdu policistů a zadokumentování přestupku proti občanskému soužití se muž uklidnil a prohlásil, že již půjde spát. Provedenou dechovou zkouškou u něho policisté změřili hodnotu 2,60 ‰ alkoholu v dechu. Hned po odjezdu policistů však opět verbálně napadl otce. Proto rodiče z obavy o své zdraví přivolali policisty zpět. Ti vzhledem k nepředvídatelnému chování agresora a skutečnosti, že zde již v minulosti opakovaně řešili obdobné incidenty, muže zajistili," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že šetřením dále zjistili, že zde byly naplněny znaky domácího násilí, a proto využili svého zákonného oprávnění a agresivního muže ze společné domácnosti a 100 metrového okolí na dobu deseti dní vykázali. Vzhledem k jeho agresivnímu chování a podnapilosti byl po administrativním zpracování věci k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

"Pro své jednání je nyní podezřelý z přestupku proti občanskému soužití. Za ten mu hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář