Vandalové, kteří vloni poničili auta, si vyslechli trest

Vandalové, kteří vloni poničili auta, si vyslechli trest
Ilustrační foto PČR

V únoru loňského roku čelily vozy, zaparkované v lokalitě ulici Olivetského a Manharda v Prostějově, útoku tří vandalů. Tomáš C., David L. a Vojtěch P. se opět sešli u soudu. Posledně jmenovaný tam byl dopraven eskortou z olomoucké věznice. V úterý padl rozsudek.

Večer 24. února 2016 všichni tři prožili divokou jízdu, mimo jiné ovlivněnou požitím alkoholu a drog. Její součástí se stalo i poničení vozidel, zaparkovaných ve zmíněných ulicích a odcizení kamer z budovy Habra v Hliníkách. Škoda se tehdy vyšplhala k 50 tisícům korun.

Všichni tři byli obviněni pro přečin krádeže, pokračující přečin poškození cizí věci spáchaného ve spolupachatelství, pokračující přečin výtržnictví spáchaného ve spolupachatelství.

Soudce Petr Vrtěl v úterý vynesl rozsudek. Vojtěch P. dostal 20 měsíců nepodmíněně, Tomáš C. 16 měsíců s podmínečným odkladem na tři roky a nařízený dohled, David L. 14 měsíců s odkladem na dva roky. Všichni tři jsou povinni nahradit způsobenou škodu.

David L. se vzdal práva na odvolání, ostatní, včetně státního zástupce, si lhůtu ponechali. Státní zástupce se vzdal práva na odvoláni pouze ve vztahu k Davidu L., který dostal podle něj přiměřený trest, včetně pokuty 10 tisíc korun. Zda bude žádat o zvýšení trestu u ostatních dvou, se teprve rozhodne. (ber) 

Poslat nový komentář