Přišel téměř o dva miliony. Chtěl luxusní bouráky

Přišel téměř o dva miliony. Chtěl luxusní bouráky
ilustrační foto autoweb.cz

Z trestného činu podvod obvinili kriminalisté z prostějovského oddělení hospodářské kriminality sedmatřicetiletého muže ze Zlína a dvě právnické osoby z Prahy. Tohoto skutku se měli dopustit tím, že obviněný muž jako zástupce obou společností se sedmatřicetiletým mužem z Prostějova ve dvou případech sjednal ústní dohodu o prodeji luxusního vozidla.

"V prvním případě se na přelomu listopadu a prosince roku 2013 dohodli na dodání a prodeji automobilu typu BMW 335i xDrive. Po dohodě zájemce zaplatil zálohu ve výši 16 426 euro. Ve druhém případě se v dubnu roku 2014 dohodli na dodání a prodeji automobilu typu BMW 640d xDrive. V tomto případě byla zaplacena záloha 50 tisíc euro. Po převzetí peněz obviněný muž vozidla nedodal a pro poškozeného se stal nekontaktním. Celková výše způsobené škody byla po přepočtu vyčíslená na více než 1,8 milionu korun," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.  

V případě prokázání viny a odsouzení obviněnému muži za zločin podvod hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Obviněným právnickým osobám pak hrozí až jejich zrušení. (red)

Poslat nový komentář