Přijel se „udat“ policistům. Na mol opilý

Přijel se „udat“ policistům. Na mol opilý
ilustrační foto

Včera krátce po poledni přijel vozem k budově jednoho obvodního oddělení v rámci územního odboru Prostějov dvaadvacetiletý muž. Chtěl podat oznámení sám na sebe. Jenže toho bylo víc.

"První věcí, kterou na sebe upozornil, bylo zaparkování na vyhrazeném parkovišti pro služební vozidlo policie. Hned při prvním kontaktu se službu konajícím policistou vzbudil podezření na další protiprávní jednání. Protože policista při komunikaci s mužem ucítil silný zápach alkoholu, zeptal se ho, zda něco pil. Ten požití alkoholu přiznal a podrobil se dechové zkoušce, kterou policisté změřili hodnotu 1,16 ‰ alkoholu v dechu. Jako vysvětlení svého jednání uvedl emočně vypjaté okolnosti svého partnerského života, které se pokusil zmírnit vypitím půl litru rumu," popsal incident mladého muže policejní mluvčí František Kořínek. Další jízdu policisté muži zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz.

Když se policisté poté muže zeptali na oznámení, které chtěl původně učinit, sdělil jim, že v místě bydliště fyzicky napadl muže, se kterým má spor o dívku a rozhodl se věc dobrovolně oznámit sám. Po prověření oznámení policisté proti muži zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody. "Zda bude zranění napadeného muže kvalifikováno jako trestný čin či přestupek je předmětem dalšího šetření," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář