Strážníci zachraňovali opilé matce kojence

Strážníci zachraňovali opilé matce kojence
ilustrační foto internet

V úterý 28. března ve večerních hodinách přijali prostějovští strážníci sdělení o dvou ženách. I s kojencem byly v restauraci a podle oznamovatelky se o dítě nedokázaly postarat. 

"Na místě byla zjištěna třicetiletá žena, matka dítěte, s kamarádkou. Obě jevily známky požití alkoholu. Matka byla vyzvána k provedení orientační dechové zkoušky, což odmítla. Na dotaz, zda má nějakého rodinného příslušníka, kterého by bylo možné kontaktovat a mohl by se o ni a její dítě postarat, odpověděla, že nikoli," popsala incident strážník Tereza Greplová s tím, že miminko nakonec musela přebalit oznamovatelka ještě před příjezdem hlídky. 

Strážníci na místo přivolali pracovnici oddělení sociálněprávní ochrany dětí. Při pohovoru s pracovnicí OSPODu žena uvedla telefonní kontakt na babičku dítěte. "Ta byla přes operační středisko telefonicky vyrozuměna a informována o situaci. Zanedlouho se na místo dostavila a dcery s vnoučetem se ujala. Celý případ si převzala pracovnice OSPODu k dalšímu šetření," dodala Greplová. (red)

Poslat nový komentář