Napadl partnerku. Byl vykázán a skončil na záchytce

Napadl partnerku. Byl vykázán a skončil na záchytce
ilustrační foto PČR

V úterý 11. dubna 2017 policisté po sedmnácté hodině na lince tísňového volání obdrželi oznámení o partnerských neshodách v bytě v obci na Konicku. Na místo vyslaná hlídka zjistila, že zde došlo k incidentu mezi partnery, při kterém byla zraněna šestapadesátiletá žena.

Provedeným šetřením policisté zjistili, že zranění ženě po společném popíjení alkoholických nápojů způsobil její partner, se kterým žije ve společné domácnosti. Dále žena vypověděla, že jí měl muž vyhrožovat zabitím, což se má dít již delší dobu. Na základě skutečností zjištěných na místě a s ohledem na to, že incidenty mezi partnery policisté opakovaně šetřili již v minulosti, shledali, že zde byly naplněny znaky domácího násilí a splněny podmínky pro realizaci institutu vykázání. Proto policisté využili svého zákonného oprávnění a muže ze společné domácnosti a vzdálenosti menší než 100 metrů od ní na dobu deseti dní vykázali.

"U obou účastníků incidentu policisté provedli dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. U agresora policisté změřili hodnotu 2,42 ‰ alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu a přetrvávajícímu agresivnímu chování byl muž k vystřízlivění umístěn do protialkoholní záchytné stanice. U poškozené ženy se vzhledem k její opilosti dechovou zkoušku ani po několika pokusech provést nepodařilo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Lékař přivolaný na místo kvalifikoval zranění ženy jako lehké.

Napadení ženy policisté prověřují pro podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za tento čin hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. (red)

 

Poslat nový komentář