Ukradli túje, vykradli dům

Ukradli túje, vykradli dům
ilustrační foto

Dva případy krádeže, týkající se rodinných domů, řeší policisté v prostějovském regionu. V prvním případě ukradli zloději z pozemku túje, v druhém vykradli dům.

Dosud nezjištěný pachatel mezi dny 12. a 13. června 2017, po poškození vstupní brány, vnikl na pozemek u novostavby rodinného domu v Prostějově-Vrahovicích. „Na pozemku poté odcizil deset kusů zasazených okrasných tújí o výšce 75 centimetrů. Odcizením rostlin jejich majiteli vznikla škoda, kterou vyčíslil na 1 500 korun. Na dalších 800 korun pak byla vyčíslena škoda způsobená poškozením brány," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.V případě dopadení a odsouzení pachateli tohoto skutku za přečin krádež hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

V době mezi 29. květnem a 13. červnem 2017 vnikl dosud nezjištěný pachatel do rodinného domu v ulici Rudé armády v Plumlově. Po násilném překonání vstupních dveří pachatel dům prohledal a odcizil z něho věci v hodnotě vyčíslené na více než 10 tisíc korun. Na dalších 8 tisíc korun pak byla vyčíslena škoda vzniklá poškozením vstupních dveří a zařízení domu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci. „Pachateli tohoto skutku v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář