Za hranu zákona stáhl svou přítelkyni i její babičku

Za hranu zákona stáhl svou přítelkyni i její babičku
ilustrační foto

Z trestných činů podvod a úvěrový podvod obvinili prostějovští kriminalisté jednatřicetiletého muže z Brna, jeho o dva roky mladší prostějovskou přítelkyni i její sedmašedesátiletou babičku. Těchto skutků se měli obvinění dopustit tím, že si v březnu roku 2015 sjednali smlouvy o spotřebitelských úvěrech a účastnickou smlouvu s mobilním operátorem.

„Obviněný muž měl nejdříve svou přítelkyni přesvědčit, aby si v prodejně mobilního operátora sjednala spotřebitelský úvěr ve výši 13 200 korun na koupi mobilního telefonu značky Samsung. Úvěr si žena sjednala, přestože oba věděli, že vzhledem k její finanční situaci a dřívějším závazkům nemá dostatek finančních prostředků, aby novému závazku dostála. Při sjednávání smlouvy pak žena uvedla nepravdivé údaje o své finanční situaci a zaměstnání. Po koupi telefon žena do užívání předala svému příteli," popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Obdobným způsobem poté společně přesvědčili babičku ženy, aby si stejně opatřila mobilní telefon stejné značky a za stejnou cenu. K tomu si seniorka s mobilním operátorem sjednala účastnickou smlouvu na poskytování telekomunikačních služeb. Také tento přístroj si k užívání převzal obviněný muž.

„Sjednané závazky však nikdo z obviněných neplatil a poškozené společnosti způsobenou škodu vyčíslily na téměř 46 tisíc korun.V případě prokázání viny a odsouzení obviněným za přečin podvod a přečin úvěrový podvod hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal Kořínek. (red).

 

 

Poslat nový komentář