Dva výjezdy pyrotechniků na Prostějovsko. Kvůli granátům

Dva výjezdy pyrotechniků na Prostějovsko. Kvůli granátům
ilustrační foto ber

Ve čtvrtek 13. července policisté na Prostějovsku přijali dvě oznámení o nálezu vojenské munice. V obou případech se jednalo o granáty. 

"Před polednem se na obvodní oddělení v Konici dostavil osmašedesátiletý muž, který policistům sdělil, že v lesním prostoru v katastru mezi obcemi Konicí a Březskem nalezl dělostřeleckou střelu z období druhé světové války. Policisté po příjezdu na místo potvrdili, že by se mohlo jednat o dělostřelecký granát a na místo přivolali policejního pyrotechnika. Ten předmět klasifikoval jako německý dělostřelecký granát ráže 88 milimetrů z období druhé světové války. Následně předmět zajistil a odvezl k odborné likvidaci," popsal první případ policejní mluvčí František Kořínek.

V druhém případě policejní pyrotechnik jel na Prostějovsko po sedmnácté hodině. "Na lince 158 jsme před sedmnáctou hodinou přijali oznámení dvaačtyřicetiletého muže o nálezu dělostřeleckého granátu na břehu rybníka v Hrdibořicích. V tomto případě se jednalo o tříštivo-trhavý granát s označením PSv ráže 85 milimetrů. Také tuto munici pyrotechnik odvezl k odborné likvidaci," dodal mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář