Zloději využili příležitost. Vykradli dvě auta

Zloději využili  příležitost. Vykradli dvě auta
ilustrační foto

Prostějovští policisté šetří od soboty dva případy vykradených vozidel, které si byly podobné v tom, že jejich majitelé je neuzamkli a ani jinak nezabezpečili, když je neměli pod kontrolou.

„Krátce po jedné hodině odpolední jsme vyjížděli k nahlášené krádeži na čerpací stanici v Prostějově na Petrském náměstí. Lapka otevřel dveře od vozidla BMW, které stálo před vjezdem do myčky a ze sedadla spolujezdce odcizil mobilní telefon a peněženku, ve které se nacházely osobní doklady poškozeného, 500 Kč a platební karta. Okradený muž si škodu vyčíslil na téměř 20 000 Kč," popsala první krádež policejní mluvčí Miluše Zajícová.

O necelé dvě hodiny později jeli k případu na parkoviště k marketu v Okružní ulici v Prostějově. Tady neznámý chmaták ukradl ze sedačky spolujezdce vozidla Mercedes Benz kabelku s mobilním telefonem, peněženkou s osobními doklady a doklady od vozidla, finanční hotovostí 250 Kč, čtyřmi platebními kartami a dalšími drobnostmi, když poškozená skládala nákup do kufru auta. Jedenačtyřicetiletá žena přišla o majetek v hodnotě 5 100 Kč. „Oba případy šetříme pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s maximálním trestem odnětí svobody na dva roky," dodala mluvčí. (red)

Poslat nový komentář