Kraj zapne Megafon. Pro větší pocit bezpečí

Kraj zapne Megafon. Pro větší pocit bezpečí
ilustrační foto

Olomoucký kraj v těchto dnech zahájil realizaci projektu s názvem Megafon – více než jen bezpečnost. Projekt je financován z rozpočtu Olomouckého kraje a navíc podpořen z Programu prevence kriminality MVČR. Cílem je zvýšení informovanosti o dění v kraji, partnerem akce je Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje.

Projekt využívá moderní komunikační nástroje. Prostřednictvím facebookové stránky zřízené na webovém portálu Olomouckého kraje budou jeho návštěvníci informováni o aktuální bezpečnostní situaci. Facebook chce cílit na širokou veřejnost, a to formou poutavé grafiky včetně animačních i reálných videospotů.

„Pomocí internetu se lidé včas dozvědí také o preventivních a prezentačních akcích policie a dalších organizací, které se bezpečnosti věnují,“ doplnil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. „Aktivitu Olomouckého kraje vítáme, cílem je nejen zvýšení informovanosti o dění v kraji, ale i posílení pocitu bezpečí občanů, kteří zde žijí“, poznamenal ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Tomáš Landsfeld.

Přístup na facebookovou stránku https://www.facebook.com/MegafonViceNezJenBezpecnost/ je již nyní umožněn nejen přes portál Olomouckého kraje, ale také prostřednictvím QR kódu pro chytré telefony. Tento kód je umístěn na propagačních materiálech, které budou postupně distribuovány v rámci prezentačních akcí a v průběhu měsíce září bude k dispozici i na vchodech do služeben Policie České republiky.

Celkové náklady projektu činí 254 tisíc korun, z toho dvě třetiny hradí dotace z Programu prevence kriminality MVČR. (Zdroj  KŘP Olk)

 

Poslat nový komentář