Napadený chtěl ujet, dostal pěstí. Útočníci mu poškodili auto a oděv

Napadený chtěl ujet, dostal pěstí. Útočníci mu poškodili auto a oděv
ilustrační foto městská policie

Dne 6. srpna 2017 došlo v ulici Novosady v Němčicích nad Hanou k napadení šestatřicetiletého muže třiačtyřicetiletou ženou a dvacetiletým mužem. Útočníci napadenému vyhrožovali „zmlácením matky“, fyzickým ublížením a poškozením majetku.

"Muž v obavě o své zdraví nastoupil do automobilu a z místa se pokusil ujet. V tom mu útočící žena bránila vlastním tělem, přičemž několika údery automobil poškodila. Přes otevřené okénko řidiče útočící muž napadeného udeřil pěstí do obličeje a ve snaze ho z automobilu vytáhnout mu utrhl rukáv trička. Poté se napadenému podařilo přejet před policejní služebnu, kde útočníci pokračovali ve verbálních útocích a vyhrožování a ještě jednou muže udeřili pěstí do obličeje," popsal incident policejní mluvčí František Kořínek s tím, že škoda vzniklá na automobilu a oděvu napadeného byla vyčíslena na bezmála pět tisíc korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu výtržnictví a přečinu nebezpečné vyhrožování. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelým hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. (red)

Poslat nový komentář