Muž, kterého krátce po loupeži zastavil David Rek a předal jej policii, má soud

Muž, kterého krátce po loupeži zastavil David Rek a předal jej policii, má soud
Foto archiv David Rek

Málokdo z nás by se dokázal zachovat tak duchaplně, jako David Rek. Mladý muž byl v červnu svědkem loupeže. Neváhal, za lupičem se vydal a předal ho policii. Petr B. měl v minulých dnech soud, odešel ale bez trestu. Ten jej ovšem nemine.

"Věc nebyla dosud skončena, neboť byla spojena s jinou trestní věcí ke společnému projednání a rozhodnutí," sdělila redakci soudkyně prostějovského soudu Ivona Otrubová. Petrovi B. přitom hrozil trest za loupež. Kauzu budeme i nadále sledovat.

Připomeňme ale, jak se celý případ 16. června odehrál. 

"Jeli jsme s přítelkyní autem po Žeranovské ulici a uviděli jsme, jak nějaký mladík strhl staré paní z krku řetízek a rozběhl se směrem k Brněnské. Jel jsem za ním po Rumunské a Krokově, kde jsem ho zahlédl mezi domy. Vyběhl jsem z auta a doběhl ho. Podařilo se mi ho chytit a přítelkyně hned volala policii," sdělil tehdy redakci  odvážný mladý muž. Lupiče předal policistům a vydal se zpět na zastávku. "Okradenou paní jsem naložil a odvezl k výslechu na policii," vysvětlil David. 

I dnes se netají tím, že by se v takové situaci zachoval stejně. Strach z případné zbraně v rukou delikventa nemá. "Snažil bych se, stejně jako tehdy, stále hlídat jeho ruce. V momentě, kdy bych situaci vyhodnotil jako rizikovou, použil bych víc hrubé síly," konstatoval. 

Jeho zásah ocenila i okradená seniorka, se kterou se viděli od té doby poprvé právě u soudu. "Moc mi děkovala a dokonce mi teď donesla dáreček," dodal David s tím, že stará paní byla přesvědčena, že je policista. (ber)

Komentáře

Dobře on. Více takových lidí a zloději by se báli.

Poslat nový komentář