Nejméně mrtvých za posledních sedmnáct let, hlásí policisté

Nejméně mrtvých za posledních sedmnáct let, hlásí policisté
ilustrační foto PČR

Dopravní policisté vyjížděli loni v Olomouckém kraji k více než pěti tisícům nehod. Ve více než polovině případů za nimi stál nesprávný způsob jízdy. Na sinicích kraje zemřelo čtyřiadvacet lidí, o šestnáct méně, než v roce 2016.

„Bylo to čtrnáct řidičů, dva spolujezdci, pět cyklistů a tři chodci, kteří na sobě neměli reflexní prvky. Nejčastějšími příčinami tragických nehod bylo přejetí do protisměru a nepřiměřená rychlost,“ uvedl šéf krajské dopravní policie Dušan Věženský.

Nejvíce lidí, deset, zahynulo na Šumpersku, naopak sousední Jesenicko zůstává už třetím rokem bez tragické nehody. Nejhorším měsícem byl červen. Kromě toho statistiky ukázaly, že meziročně o třetinu ubylo těžce zraněných, bylo jich 109. Počet lehce zraněných zůstal téměř stejný a zastavil se na čísle 1 524.

Celkem loni policisté v kraji řešili 33 313 přestupků a na pokutách vybrali 14,2 milionu korun. Ve více než čtrnácti tisících případů motoristé překročili povolenou rychlost, za to padly pokuty v celkové výši 6,3 milionu korun. (red)

 

Poslat nový komentář