Policisty přivedly k pachateli stopy ve sněhu

Policisty přivedly k pachateli stopy ve sněhu
ilustrační foto ber

V úterý 23. ledna 2018 před druhou hodinou v noci šel třiadvacetiletý muž po neúspěšné hře na výherním automatu v centru města Prostějova směrem ke svému bydlišti v azylovém domě v Určické ulici. V Bulharské ulici se rozhodl obohatit na úkor neopatrných majitelů zaparkovaných automobilů a zkoušel, jestli některý z nich není odemknutý. Většinu vozidel si jejich majitelé řádně zajistili, a tak u nich neuspěl. 

To však jen do doby, než zjistil, že majitel automobilu typu Škoda Octavia ponechal vozidlo s odemknutými pátými dveřmi. Těmi muž vnikl do automobilu, který měl v úmyslu prohledat a vše cenné odcizit. Při tom byl však vyrušen dvaasedmdesátiletým majitelem vozidla, který ho křikem vyplašil a poté na místo přivolal policisty. Muž pochopitelně na policisty nečekal a z místa utekl. "Přivolaní policisté na místě v čerstvě napadaném sněhu zjistili stopy, které zde muž při svém útěku zanechal. Stopy sledovali až do ulice Tylovy, kde vedly k muži balícímu si cigaretu. Když je muž zahlédl, dal se na útěk. Poté ho stačilo již jen doběhnout a zadržet. Při následném výslechu se muž pod tíhou zajištěných důkazů a svědectví k věci přiznal," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Pro své jednání je nyní podezřelý z přečinu krádež ve stádiu pokusu. Protože se nejednalo o žádného nováčka a v minulosti byl pro majetkovou trestnou činnost již pravomocně odsouzen (nepodmíněný trest odnětí svobody za přečin krádež vykonal v prosinci roku 2016), hrozí mu v případě odsouzení za tento skutek trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. (red)

 

Poslat nový komentář