Policisté zadrželi šest cizinců na Prostějovsku. Kvůli padělaným dokladům

Policisté zadrželi šest cizinců na Prostějovsku. Kvůli padělaným dokladům
ilustrační foto

Ve středu 14. února 2018 v dopoledních hodinách policisté z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort Přerov společně s kolegy z oddělení dokumentace Přerov odboru cizinecké policie se zaměřili na oprávněný pobyt cizinců na území ČR v ubytovacím zařízení na Prostějovsku. Během akce zkontrolovali šest cizinců, kteří se prokázali ukrajinskými cestovními pasy. 

"Policisté zjistili, že cizinci užívali i rumunské identifikační karty, které následně předložili. Zkoumáním rumunských dokladů policisté rozpoznali, že se jedná o padělky. Šestici cizinců ve věku od dvaceti do osmadvaceti let zadrželi a každému z nich sdělili podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Okresní státní zástupce v Prostějově v pátek 16. února 2018 rozhodl ve všech šesti případech o podmíněném odložení podání návrhu na potrestání a zároveň dal pokyn k propuštění osob ze zadržení. Současně bylo s cizinci vedeno i řízení o správním vyhoštění. Ve všech šesti případech bylo správním orgánem vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, které ukládá cizincům zákaz vstupu na území členských států Evropské unie v délce jednoho roku," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje se průběžně věnují kontrolám pobytů cizinců na území ČR. Podobně zaměřené akce budou následovat i v dalším období. (red)

 

Komentáře

Na rok?A to jako zase budeme platit,že je za rok budou honit zase?A tak pořád dokola?

Poslat nový komentář