Policisté prosí o pomoc dentisty. Kvůli utonulé ženě

Policisté prosí o pomoc dentisty. Kvůli utonulé ženě
Foto PČR
Další fotky: 
Policisté prosí o pomoc dentisty. Kvůli utonulé ženě
Policisté prosí o pomoc dentisty. Kvůli utonulé ženě
Policisté prosí o pomoc dentisty. Kvůli utonulé ženě

Policisté žádají dentisty a zubní laboranty o spolupráci. Přesně před rokem došlo v Pardubicích k utonutí ženy v řece Labi. Ač se kriminalisté všemožně snaží, stále se jim nepodařilo utopenou ženu ztotožnit. Nyní žádají o pomoc odbornou veřejnost, především z řad dentistů a zubních laborantů.

"Jednalo se o ženu, její věk se nepodařilo určit. Soudní lékař společně s kriminalisty ohledali tělo a nařídili soudní pitvu, která určí příčinu smrti. Prvotním ohledáním nebylo zjištěno cizí zavinění.Žena byla zhruba 165 cm vysoká a měla hnědé kratší vlasy, na sobě měla černé sako zn. Marks a Spencer, černou sukni, černou podprsenku zn. Bellinda, světle hnědé kozačky vel. 40, na ruce měla červené plastové hodinky, na krku korálky a černou kulatou náušnici," uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Pitva prokázala, že tělo bylo ve vodě dva až tři týdny, žena vážila okolo 90 kilogramů, měřila 172 centimetrů. Jeden z markantů je tetované obočí. Není vyloučené, že během života porodila jedno dítě, je možné, že mohlo jít i o potrat. Věk ženy je odhadován na 35 - 48 let. Policistům se podařilo zrekonstruovat pravděpodobnou podobu ženy, která je k vidění v galerii.

"To že nepatří do sociálně slabších vrstev potvrzuje skutečnost, že se starala i o svůj chrup, dokonce mohla pravidelně navštěvovat dentální hygienučku. Měla upravené zuby, za což mohla utratit zhruba 30 tisíc korun," informovala mluvčí. Policisté požádali o pomoc odbornou veřejnost především z řad dentistů a zubních laborantů, zda by si nepoznali svoji práci a tím by nepomohli ženu ztotožnit. "Přikládáme rentgenový snímek chrupu zemřelé ženy. Pokud byste měli jakékoliv informace, které by nás mohly přivést na stopu k identifikaci ženy, prosíme volejte linku 158," dodala mluvčí.

Kriminalisté prověřují veškeré možné varianty. Mohla do vody spadnout nešťastnou náhodou, nevylučuje se úmyslný skok do "rozvodněné" řeky, ani to, že ji mohl někdo strčit. Pitva však potvrdila, že na těle nejsou stopy po násilí, jako příčina úmrtí je stanoveno utonutí. (ber)

Poslat nový komentář