Pomocí padělaného notářského zápisu se chtěl zmocnit peněz z účtu firmy

Pomocí padělaného notářského zápisu se chtěl zmocnit peněz z účtu firmy
ilustrační foto

Z přečinu podvod a přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny viní prostějovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality pětapadesátiletého muže z Kutné Hory. Těchto skutků se měl obviněný muž dopustit na přelomu srpna a září minulého roku. Na pražské pobočce banky dne 31. srpna 2017 předložil padělaný notářský zápis o změně statutárního orgánu prostějovské stavební firmy. Tím se pokusil získat přístup k bankovnímu účtu společnosti.

„O hodinu a půl později se na jiné pobočce stejné banky, pokusil z podnikatelského účtu společnosti vybrat částku 400 tisíc korun. Protože však nebyly splněny všechny náležitosti nutné k této operaci a jednání muže v pracovnici banky vzbudilo podezření, byl odmítnut. Následující den se na další pobočce banky pokusil zřídit internetové bankovnictví k účtu uvedené společnosti. Protože opět v pracovnici banky vzbudil podezření, byl odmítnut i tento požadavek. Podezřelé dění kolem podnikatelského účtu banka oznámila dotčené společnosti. Její zástupce pak podal cestou státního zastupitelství trestní oznámení," popsal případ policejní mluvčí František Kořínek.

Při prověřování věci policisté zjistili, že dnes již obviněný muž není žádným nováčkem, ale podvodného jednání se měl dopustit i přesto, že byl pro obdobné v posledních třech letech již potrestán. V současné době je obviněný pro jinou trestnou činnost umístěn ve vazbě. V případě odsouzení mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. (red)

Poslat nový komentář