Policie chystá preventivní akci pro motorkáře

Policie chystá preventivní akci pro motorkáře
ilustrační foto plakát

Jen vloni zemřelo na českých silnicích šedesát motorkářů. Policisté se proto letos rozhodli udělat preventivní akci zaměřenou na jejich ochranu. Řidiči si budou moci mimo jiné zdarma vyzkoušet jízdu na polygonu. Policie zároveň představí i různé možnosti ochrany - včetně airbagové vesty. Prostějovští motorkáři to mají nejblíž do Brna. 

Podle statistik si za nehody mohou ve většině případů motorkáři sami. Své dělá odmlka po zimě, nevyježděnost, nezkušenost, nejčastějšími příčinami je nepřiměřená rychlost, nezvládnutí stroje nebo nedodržování bezpečné vzdálenosti.

V rámci projektu se s "civily" projedou policejní motocyklisté na některé z vytipovaných tras. Jízdy budou končit na některém z devíti polygonů v České republice, kde bude pro motorkáře připraven program, který jim ukáže, co všechno se na tom polygonu mohou naučit.  

Projekt odstartuje 22. dubna 2018 v Pardubicích, odkud se pojede na polygon ve Vysokém Mýtě. Do realizace samotného projektu se zapojí všechna výcviková centra v České republice, která se zabývají výukou bezpečné jízdy. Protože jsou ale omezené kapacity, je nutné se před akcí zaregistrovat na stránkách policie - http://www.policie.cz/clanek/zacneme-spolu-aneb-kolama-dolu.aspx.

V současné době už se přihlásilo zhruba sedm stovek zájemců, každá jízda je přitom kapacitně omezená na asi dvě stovky motorkářů. Sraz na všechny společné jízdy bude na předem určeném místě vždy od devíti hodin tak, aby se vyjíždělo v deset hodin. Příjezd na polygon je plánován na dvanáct hodin, kde budou mít dveře otevřené i ostatní motorkáři, kteří se společné jízdy nemohli zúčastnit.

Policisté by chtěli, aby projekt do budoucna vždy zahajoval motorkářskou sezónu. (Zdroj PČR)

Poslat nový komentář