Opilci skončili na záchytce. Hned dva

Opilci skončili na záchytce. Hned dva
ilustrační foto

Dne 16. dubna během dvou hodin odváželi prostějovští strážníci dvě osoby pod vlivem alkoholu do protialkoholické záchytné stanice v Olomouci.

První opilec byl nahlášen v supermarketu na Plumlovské ulici. „Po kolemjdoucích pokřikoval a verbálně je napadal. Na oznamovatele byl i agresivní. Hlídka muže vyvedla před obchod ven. Provedením orientační dechové zkoušky se prokázalo požití alkoholických nápojů. Změřena byla hodnota 2,71 a 2,91 promile a bylo rozhodnuto o umístění osoby na záchytku do Olomouce," uvedla strážník Tereza Greplová s tím, že před převozem osmačtyřicetiletého bezdomovce byl přivolán na místo lékař, k posouzení zdravotního stavu. Přestupkové jednání, kterého se muž dopustil, projedná příslušný správní orgán.

Druhý případ byl ohlášen o dvě hodiny později. Tentokrát hlídka vyjížděla do penzionu, kde se měly nacházet problémové osoby v podnapilém stavu. Pokojská hlídce uvedla, že při úklidu sociálního zařízení si všimla jednoho z mužů, ležícího bezvládně na posteli. Na žádné podněty nereagoval, proto se raději obrátila na linku 156. V pokoji byli zjištěni tři muži ve věku 21, 23 a 24 let. Trojice společně popíjela tvrdý alkohol. „Třiadvacetiletý mladík dle tvrzení svých kamarádů užil i neurčené množství antidepresiv. Hlídce se muže podařilo probrat. Provedena byla orientační dechová zkouška s výsledkem 3,58 promile. Z důvodu přímého ohrožení života byla na místo přivolána RZS, která rozhodla o převezení a umístění osoby do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci," dodala Greplová. (red)

Ilustrační foto: MP

Poslat nový komentář