Lupiči přepadli dodávku s penězi. Honička zastavila policisty u Vícova

Lupiči přepadli dodávku s penězi. Honička zastavila policisty u Vícova
ilustrační foto PČR

V noci na neděli uzavřela policie dálnici D46 na rozhraní Vyškovska a Prostějovska. Podle informací PvNovinek zde došlo k loupežnému přepadení dodávky s penězi. Ozbrojené lupiči zastavili na dálnici provoz. Jejich stopu sledovali policisté až k Vícovu, kde je zastavily propíchané pneumatiky.

„Kolem jedné hodiny ranní došlo ve vzdálenosti 8,4 kilometru dálnice D 46 ve směru na Olomouc k loupežnému přepadení. Při samotné události nebyl nikdo zraněn,“ uvedl Pavel Šváb z jihomoravské policie. Dálnice kvůli tomu byla zhruba od dvou do devíti hodin uzavřená v obou směrech. Kvůli ohledání místa události. Podle prvotních výsledků prověřování spolupachatelé pravděpodobně zastavili provoz na dálnici tak, aby samotný čin, ke kterému došlo zhruba o 200 metrů dál, proběhl beze svědků.

Kriminalisté proto žádají všechny svědky, kteří zůstali stát ve vzniklé koloně (zhruba v prostoru 8,2 km ve směru časově zhruba mezi jednou a čtvrt na dvě ráno), aby se přihlásili na lince 158. „Pomoci by mohly i záznamy z palubních kamer,“ požádal veřejnost o pomoc policejní mluvčí.

Podrobnosti k případu zatím policie nechce sdělit. Podle dobře informovaného zdroje PvNovinek přepadli neznámí pachatelé se zbraněmi v rukou dodávku převážející peníze. Policisté je pronásledovali i na našem okrese. U Vícova je ale zastavily proražené pneumatiky. „Po silnici byli rozházeni takzvaní ježci,“ potvrdil náš zdroj. (ber)

Poslat nový komentář