Pomočený a pokálený opilec skončil na záchytce

Pomočený a pokálený opilec skončil na záchytce
ilustrační foto

Dne 3. května před půl osmou ráno vyjížděli prostějovští strážníci prověřit telefonické oznámení do baru, kde se měla na toaletě nacházet ležící osoba, kterou obsluha nemůže vzbudit. Hlídka na místě událost potvrdila. Opilce se strážníkům podařilo probrat.

„Byl pomočený a pokálený. Jednalo se o osmašedesátiletého muže bez domova. Uvedl, že do provozovny šel vykonat potřebu, ale upadl při tom a usnul. To potvrdila i servírka. Na opilého muže ji upozornili další hosté," uvedla strážník Tereza Greplová.

Orientační dechovou zkoušku se nepodařilo provést kvůli značné opilosti. Muž nebyl schopen samostatného pohybu, při pokusu postavit se na nohy vždy upadl. Na místo byl přivolán lékař k posouzení zdravotního stavu opilce, který rozhodl o převozu a umístění podnapilé osoby do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci. „Přestupek proti veřejnému pořádku, ze kterého je osmašedesátiletý muž důvodně podezřelý, projedná příslušný správní orgán. Ten má možnost, za vzbuzování veřejného pohoršení, uložit pokutu do 10 000 Kč, při opakovaném jednání až 15 000 Kč," dodala Greplová. (red)

Ilustrační foto: MP

Komentáře

Víc fotek by nebylo?? -blijící smajlík-

Poslat nový komentář