Za lesním požárem je nedbalost. Nebo úmysl

Za lesním požárem je nedbalost. Nebo úmysl
ilustrační foto

Ve čtvrtek 10. května krátce před půlnocí policisté obvodního oddělení Plumlov při prováděné autohlídce zjistili požár v lesním prostoru v katastru obce Stínava. Na místo ihned přivolali hasiče, kteří požár na ploše asi 130 x 50 metrů uhasili.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Ptení a Protivanova. „Po příjezdu na místo události zjistil velitel zásahu, že požár je daleko od přístupové cesty hluboko v lese, proto povolal na místo jednotky z II. stupně poplachu (SDH Stínava, Plumlov, Mostkovice, Kostelec na Hané a Přemyslovice), celkem tedy na místě zasahovalo osm jednotek hasičů. Ty prováděly likvidaci požáru a dálkovou dopravu vody na požářiště," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Protože se jednalo o požár trávy a nedávno vysazených stromků, byla způsobená škoda předběžně vyčíslena pouze na 4 až 5 tisíc korun. Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru předběžně jako příčinu určil nedbalostní, nebo úmyslné jednání. Objasnění přesných příčin a okolností je předmětem dalšího policejního šetření," informoval policejní mluvčí František Kořínek. (ber)

Ilustrační foto: HZS Olk

Poslat nový komentář