Úřad opět varuje před falešným operátorem!

Úřad opět varuje před falešným operátorem!
ilustrační foto

Český telekomunikační úřad znovu varuje před společností, která se tváří jako operátor s voláním, internetem a IPTV za "hubičku". Na jednání společnosti si posvítila Česká obchodní inspekce, která ji zařadila na černou listinu.

„Pozor, pozor a ještě jedno důrazné pozor!" snaží se získat pozornost Český telekomunikační úřad (ČTÚ) kvůli podvodné společnosti, která se vydává za operátora. ČTÚ na podvodníky upozorňoval už v červenci. „Varujeme důrazně před subjektem Internet-Televize-Volání! Nabídka neobsahuje zákonné požadavky. Držitel domény není zaregistrován jako podnikatel v elektronických komunikacích. Buďte obezřetní," varoval ČTÚ.

Úředníci se nyní snaží zjistit, kdo za podvodnou nabídkou stojí. Díky upozornění se internetový portál dostal velmi rychle na černou listinu České obchodní inspekce.

„Webové stránky jsou zařazeny mezi rizikové také na základě varování ČTÚ před neznámou společností, která není zaregistrována jako podnikatel v el. komunikacích, ačkoli nabízí údajně připojení k těmto službám. Na stránce je v sekci kontakt pouze obyčejný formulář. Web je zcela anonymní, neobsahuje zákonné náležitosti," uvádí ČOI v seznamu rizikových e-shopů. I přes varování zůstává aktivní profil na facebooku, internetové stránky jsou aktuálně v rekonstrukci. V případě, že na podobně výhodnou nabídku narazíte, raději si důsledně poskytovatele proklepněte, jinak se může stát, že naletíte. (red)

Poslat nový komentář