Zoufalá rodina pátrala po příbuzném. Zmizel. Policie jej podezřívá z trestné činnosti

Zoufalá rodina pátrala po příbuzném. Zmizel. Policie jej podezřívá z trestné činnosti
Foto PČR

Policie od poloviny července pátrá po šestadvacetiletém muži z Prostějova. Zoufalá rodina se tehdy obrátila na policii, protože zmizel její příbuzný. Policisté teď zjistili, že muž měl zřejmě ke svému zmizení důvod. Podezřívají ho z trestné činnosti. Škoda jde do desítek milionů korun.

Muž měl odejít z domu 15. července večer, od té doby o sobě nedal vědět a jeho mobilní telefon je nedostupný. O dva dny později oznámili jeho zmizení na policii rodinní příslušníci.

Nyní ale vyšly najevo nové skutečnosti. Muž je podezřelý z podvodů při zprostředkování nákupu automobilů. Není jasné, zda se této protiprávní činnosti dopouštěl sám nebo i prostřednictvím jiných osob.

"Poškozených fyzických i právnických osob jsou již desítky a tomu odpovídá i škoda, která bude zcela jistě v řádech desítek milionů korun. Není ani vyloučeno, že velké množství osob, které s hledaným mužem uzavřely smlouvy o nákupu vozidla, se dosud na policii neobrátilo," říká tiskový mluvčí policie zlínského kraje Petr Jaroš.

Hledaný Lukáš Leinweber je 185 cm vysoké střední postavy, má modré oči, krátce střižené blond vlasy a nosí plnovous.

Policie prosí veřejnost o informace spojené se současným pobytem hledaného muže. Na linku 158 se mohou hlásit i případní další poškození. (Zdroj TN.Nova)

Komentáře

Podnikání po Prostějovsku :-)) A to ještě dostal od města na rozjezd firmy dotaci, vše ve smyslu "Město Prostějov, ideální místo k podnikání" :-))

Rovnou ho zastrelte jestli uz neni tuhej.

Poslat nový komentář