Policisté žádají o pomoc svědky nehody

Policisté žádají o pomoc svědky nehody
ilustrační foto
Další fotky: 
Policisté žádají o pomoc svědky nehody
Policisté žádají o pomoc svědky nehody

Policisté dálničního oddělení Kocourovec se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody.

Dne 5. srpna 2018 ve 14:50 hod. řídil cizinec své motorové vozidlo Fiat Capron (obytný vůz) na dálnici D1 na 304 km (v blízkosti Hranic) ve směru jízdy od Olomouce na Ostravu. Cizinec jel v pravém jízdním pruhu a v daném úseku jej údajně mělo z levé strany vysokou rychlostí předjet nezjištěné osobní motorové vozidlo. Řidič nezjištěného vozidla měl při předjíždění, bez fyzického kontaktu obou vozidel, tzv. vytlačit vozidlo Fiat vpravo mimo komunikaci a poté bez zastavení pokračovat dále směrem na Ostravu. Cizinec s obytným vozidlem havaroval. Najel na nezpevněný travnatý svah a poškodil pletivové oplocení dálnice. Řidič předběžně odhadl škodu poškozením vozidla na 200 000 korun. Na dálničním oplocení vznikla hmotná škoda předběžně za 50 000 korun.

„V souvislosti s prověřováním okolností dopravní nehody se obracíme na případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakýkoliv poznatek k této dopravní nehodě, především k vozidlu, které mělo vytlačit vozidlo Fiat Capron mimo komunikaci, aby se přihlásili na linku 158, nebo osobně či telefonicky kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751," vzkazuje Libor Hejtman, tiskový mluvčí KRPM Olk. (red)

Foto: PČR

Poslat nový komentář