Řídili v alkoholovém opojení

Řídili v alkoholovém opojení
ilustrační foto

V průběhu tohoto víkendu přistihli prostějovští policisté několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu.

Prvním je 25letý řidič osobního vozidla Fiat Bravo, kterého kontrolovali policisté v pátek 17. 8. 2018 kolem půl jedenácté v noci v Bedihošti. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili kolem 0,90‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté navíc zjistili, že muž není držitelem platného řidičského oprávnění a je tedy neřidič. Nyní je podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

V sobotu 18. 8. 2018 krátce před druhou hodinou v noci kontrolovali policisté mezi obcemi Nezamyslice a Mořice osobní vozidlo Peugeot. U 39letého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu přes 1,40‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřeným hodnotami souhlasil. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

„Stejný trestní postih hrozí také 63letému řidiči vozidla Ford Tranzit, kterého kontrolovali policisté v neděli 19. 8. 2018 krátce před třetí hodinou v noci v Prostějově. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili přes 1,5‰ alkoholu v dechu. Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," doplnila policejní mluvčí Irena Urbánková. (red)

Ilustrační foto: ber

Poslat nový komentář