Řidiči stále častěji ujíždí od nehod

Řidiči stále častěji ujíždí od nehod
ilustrační foto

Osm mrtvých a přes tři sta zraněných je zatím letošní tragická bilance nehod, od kterých viníci odjeli a neposkytli první pomoc. Počet zraněných, ale hlavně obětí, je za posledních sedm měsíců podle policie alarmující. Podle statistik řidiči v posledních pěti letech ujeli od každé šesté nehody, kterou vyšetřuje policie. Podobné případy se nevyhýbají ani Prostějovsku.

Pokud řidič vědomě ujede z místa nehody, pak mu v přestupkovém řízení hrozí sedm bodů, pokuta až pět tisíc a možný zákaz řízení. V případě, že šofér navíc neposkytne první pomoc a ujede, platí, že jde o trestný čin, a tedy hrozba až pěti let vězení a odebrání řidičského průkazu.

I v našem regionu se šetří podobné nehody. V úterý 14. srpna 2018 v 5:40 hodin došlo na cyklostezce u křižovatky ulic Nerudovy a Melantrichovy v Prostějově k dopravní nehodě dvou cyklistů. Po muži, který pravděpodobně střet zavinil, policisté pátrají. „Na vozovce nechal bez povšimnutí těžce zraněnou cyklistku,“ uvedl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Letos jde o víc než deset tisíc nehod, od kterých viníci ujeli. V drtivé většině šlo jen o poškození aut. U čtyř obětí z osmi se cizí zavinění a ujetí stále šetří. Dalších devatenáct lidí bylo zraněno těžce a 340 lehce. (ber)

Ilustrační foto: ZZS

Komentáře

Uzda,že vše se může uvolnila hnusné lidské pudy.Ale co se divit,když úředníci páchají podvody a trest?NIKDE.Takže jdou příkladem,že trest nepřijde.

Poslat nový komentář