Muž, kterou napadl Kvitovou, zůstává ve vazbě

Muž, kterou napadl Kvitovou, zůstává ve vazbě
ilustrační foto identikit pachatele

Před třemi měsíci kriminalisté dopadli útočníka na tenistku Petru Kvitovou. Třiatřicetiletému Radimu Ž., který je obviněn ze zvlášť závažného zločinu vydírání, prostějovská soudkyně Adéla Pluskalová v úterý prodloužila vazbu.

Soud v úterý rozhodoval, zda mu prodlouží vazbu. „Vazební důvody stále trvají, byly ještě zesíleny těmi vyšetřovacími úkony, které byly provedeny (Kvitová při rekognici Žondru poznala a označila) a které podle mého názoru prozatím dostatečně odůvodňují podezření, že skutek spáchal právě obviněný Radim Ž. Rozhodla jsem, že obviněného nadále ponechávám ve vazbě,“ řekla iDNES.cz soudkyně Adéla Pluskalová.

Podle ní hrozí, že by se Radim Ž. mohl skrývat a vyhýbat trestnímu stíhání. „Nebyly přijaty záruky za vazbu, které obviněný nabízel,“ uvedla soudkyně. Zaručila se za něj jeho rodina, ale také třeba myslivecký spolek. Nic z toho soud nepřijal. „Obviněný se vzdal práva stížnosti, ale nevzdal se práva stížnosti za osoby blízké, takže rozhodnutí zatím není pravomocné,“ řekla Adéla Pluskalová. Potvrdila také, že vyšetřování případu již skončilo a policejní spis je kompletní. „Státní zástupce už začal pracovat na sepisování obžaloby.“ (Zdroj idnes.cz)

Poslat nový komentář